Eat Healty, Fight Back

Over Featback


Wat is Featback?

Worstel je met eten, gewicht en figuur? En ben je bereid om naar jezelf en je (eet)problemen te kijken, om daar vervolgens zelf mee aan de slag te gaan? Featback is de online coach die je helpt om een gezond en regelmatig eetpatroon te ontwikkelen en vast te houden. Door je eetgedrag en houding ten opzichte van je eigen lichaam en gewicht in de gaten te houden, krijg je inzicht in mogelijk achterliggende problemen en word je gestimuleerd om hier op een gezondere manier mee om te gaan. Zo kan je komen tot gezondere gedachten, gevoelens en gedrag wat ernstigere symptomen of eetstoornissen kan voorkomen.

Featback is een gratis, anoniem en geautomatiseerd programma dat werkt via het internet. Je ontvangt wekelijks een e-mail met daarin een link naar een korte online vragenlijst. Na het beantwoorden van deze vragen krijg je direct een reactie met betrekking tot je antwoorden. Het programma volgt jouw persoonlijke veranderingen, waardoor de feedback individueel en gevarieerd is.

Featback is geen afvalprogramma, geen online therapie (maar een zelfhulpprogramma) en geen crisisdienst.

Voor wie is Featback?

Featback is bedoeld voor iedereen die, op welke manier dan ook, problemen heeft met eten, het eigen lichaam en gewicht. Je kan bijvoorbeeld denken aan veel bezig zijn met je uiterlijk en gewicht, vaak op de weegschaal staan en in de spiegel kijken, je eten proberen te controleren door bijvoorbeeld calorieën te tellen, lijnen, het hebben van eetbuien, zelfopgewekt braken, extreem sporten en het gebruik van laxeermiddelen. Featback is geschikt voor zowel mannen als vrouwen en voor jong en oud. Het programma is te gebruiken ongeacht de duur en ernst van je klachten. De enige voorwaarde voor deelname is dat je op dit moment niet in behandeling bent voor je eetproblemen of eetstoornis.

Wat biedt Featback nog meer?

 

Voorlichting

Op deze website kun je allerlei informatie vinden over eetstoornissen, zoals welke verschillende eetstoornissen er bestaan en de bijbehorende kenmerken. Ook kun je meer te weten komen over de factoren die eetstoornissen kunnen veroorzaken en in stand houden en over de lichamelijke, psychische en sociale gevolgen. Hopelijk zal dit je kennis over eetstoornissen vergroten en zorgen voor herkenning en misschien ook erkenning van je (eet)problemen.

Extra ondersteuning van een psycholoog

Wanneer je niet in behandeling bent voor je eetproblemen en je jezelf aanmeldt voor Featback, kom je in aanmerking voor extra individuele ondersteuning van een psycholoog. Gedurende 8 weken kun je wekelijks een chat of e-mail afspraak inplannen met je psycholoog. Na je registratie via de zelftest, zullen wij per e-mail contact met je opnemen met de vraag of je de ondersteuning van een psycholoog wenst te ontvangen. Zo ja, dan zullen wij je per e-mail op de hoogte brengen van de verdere procedure. We koppelen je dan aan een psycholoog van het Featback team met wie je wekelijks een e-mail of chat afspraak kunt inplannen!Hulp bij het kiezen van behandeling

We kunnen ons goed voorstellen dat je de stap naar behandeling groot en spannend vindt. Indien je een behandeling overweegt, kun je dit bespreken in het 8-weekse traject met je psycholoog. We hopen je zo te helpen bij het nemen van de volgende stap. Tijdens zo’n chat of e-mail afspraak met de psycholoog kun je bijvoorbeeld samen op zoek gaan naar passende hulp. Je kunt ook vragen hoe een intake in zijn werk gaat, of je kunt meer te weten komen over de verschillende behandelingen die er bestaan. Mocht je in de buurt wonen van Leiden of als je andere redenen hebt om in behandeling te willen gaan bij GGZ Rivierduinen Eetstoornissen Ursula, dan kunnen we je zelfs gelijk verder helpen bij de aanmelding.

Kijk hier voor links naar andere hulpwebsites en zorginstellingen.