Eat Healty, Fight Back

Over Featback


Wat is Featback?

Worstel je met eten, gewicht en figuur? En ben je bereid om naar jezelf en je (eet)problemen te kijken, om daar vervolgens zelf mee aan de slag te gaan? Featback is de online coach die je helpt om een gezond en regelmatig eetpatroon te ontwikkelen en vast te houden. Door je eetgedrag en houding ten opzichte van je eigen lichaam en gewicht in de gaten te houden, krijg je inzicht in mogelijk achterliggende problemen en word je gestimuleerd om hier op een gezondere manier mee om te gaan. Zo kan je komen tot gezondere gedachten, gevoelens en gedrag wat ernstigere symptomen of eetstoornissen kan voorkomen.

Featback is een gratis, anoniem en geautomatiseerd programma dat werkt via het internet. Je ontvangt wekelijks een e-mail met daarin een link naar een korte online vragenlijst. Na het beantwoorden van deze vragen krijg je direct een reactie met betrekking tot je antwoorden. Het programma volgt jouw persoonlijke veranderingen, waardoor de feedback individueel en gevarieerd is.

Featback is geen afvalprogramma, geen online therapie (maar een zelfhulpprogramma) en geen crisisdienst.

Voor wie is Featback?

Featback is bedoeld voor iedereen die, op welke manier dan ook, problemen heeft met eten, het eigen lichaam en gewicht. Je kan bijvoorbeeld denken aan veel bezig zijn met je uiterlijk en gewicht, vaak op de weegschaal staan en in de spiegel kijken, je eten proberen te controleren door bijvoorbeeld calorieën te tellen, lijnen, het hebben van eetbuien, zelfopgewekt braken, extreem sporten en het gebruik van laxeermiddelen. Featback is geschikt voor zowel mannen als vrouwen en voor jong en oud. Het programma is te gebruiken ongeacht de duur en ernst van je klachten. De enige voorwaarde voor deelname is dat je op dit moment niet in behandeling bent voor je eetproblemen of eetstoornis.

Wat biedt Featback nog meer?

 

Voorlichting

Op deze website kun je allerlei informatie vinden over eetstoornissen, zoals welke verschillende eetstoornissen er bestaan en de bijbehorende kenmerken. Ook kun je meer te weten komen over de factoren die eetstoornissen kunnen veroorzaken en in stand houden en over de lichamelijke, psychische en sociale gevolgen. Hopelijk zal dit je kennis over eetstoornissen vergroten en zorgen voor herkenning en misschien ook erkenning van je (eet)problemen.

 

Kijk hier voor links naar andere hulpwebsites en zorginstellingen.