Eat Healty, Fight Back

Links


Behandelcentra

Hier kun je meer informatie vinden over Centrum Eetstoornissen Ursula en ons aanbod van behandelingen.

Voor informatie over andere hulpinstanties, kun je terecht op Proud2Bme. Proud2Bme is een website voor jongeren over anorexia, boulimia en andere eetstoornissen en -problemen, pro-ana, gezondheid, schoonheid en meer. Klik hier voor het hulpaanbod per provincie.

Ben je geïnteresseerd in ervaringen met deze hulpinstanties, lees dan de verschillende persoonlijke verhalen op de volgende pagina van Proud2Bme: extra informatie hulpinstanties.

Online therapie

Lijkt online therapie meer iets voor jou, dan kun je kijken op de volgende websites:
www.interapy.nl

www.eetprobleemdebaas.nl

Individuele therapie

Mocht je meer geïnteresseerd zijn in individuele therapie, dan kun je kijken op www.nvvp.nl (Nederlandse Vereniging voor Vrijgevestigde Psychologen & Psychotherapeuten). Op deze site kun je een therapeut vinden bij jou in de buurt, waarbij je gericht kunt zoeken op klacht en gewenste behandeling.

Informatie voor ouders en omstanders

Op de website Proud2Bme staat ook een onderdeel dat speciaal bedoeld is voor ouders en omstanders van mensen met eetproblemen. Hier is literatuur te vinden over de verschillende ziektebeelden, wordt er informatie gegeven over hulpverlening, tips over hoe om te gaan met iemand die kampt met een eetstoornis en meer.

Crisis

Als je in een crisissituatie verkeert, zelfmoordgedachten hebt of vragen over zelfdoding, dan kun je terecht op de website van Stichting 113online.