Eat Healty, Fight Back

Ervaringen met een eetstoornis NAO


Interview met Emily

Persoonsgegevens

Naam: Emily
Leeftijd: 21
Burgerlijke staat: relatie
Woonsituatie: samen met haar vriend
Opleidingsniveau: WO
Studie: Master Klinische Psychologie

Wanneer is je eetstoornis ontstaan?

"Op zestienjarige leeftijd ben ik begonnen met lijnen. Ik had toentertijd een vriendje dat hield van veel en ongezond eten, waar ik in het begin ook graag aan meedeed. Zo konden we samen wel een heel wit brood aan tosti's wegwerken. Voor die tijd kon ik alles eten wat ik wilde zonder aan te komen, maar dat veranderde. Door mijn eetpatroon van toen was ik een beetje chubby geworden, en die extra kilootjes wilde ik er graag weer afkrijgen door wat gezonder te gaan eten. Mijn vriend wilde ook afvallen, maar het lukte hem niet zo goed. Mij lukte het wel, iets té goed."

Lees verder...

 
Manja Cheng | 5 september 2011 12:09 | 2 reacties | Reageer!

Interview met Hans


Persoonsgegevens

Naam: Hans
Leeftijd: 48
Burgerlijke status: getrouwd
Woonsituatie: woont samen met zijn man en 3 katten
Opleidingsniveau: MBO
Werk: vrijwilliger bij Featback, actief voor het COC (belangenvereniging voor homoseksuelen) en verhalenverteller (in verzorgingstehuizen, op scholen, locale televisie etc.).

Hoe is jouw eetstoornis ontstaan?

"Als jong kind was ik een moeilijke eter. Ik at nauwelijks iets en was zo mager als een lat. Ik weet nog dat mijn zus soms van mijn ouders moest applaudisseren als ik überhaupt iets had gegeten. Rond mijn zesde à zevende jaar is dat omgedraaid; ik kreeg eetbuien. Dat viel samen met de periode dat mijn broer drugs ging gebruiken. Hij was altijd al wel een ‘probleemkind', maar toen kwam hij echt in het middelpunt te staan. Alle aandacht van mijn ouders ging daar naartoe. Mijn zus kreeg in die periode ook een eetstoornis, dus ik denk dat het daar wel mee te maken had."

Lees verder...

 
Manja Cheng | 18 juli 2011 14:06 | 2 reacties | Reageer!