Eat Healty, Fight Back

Ervaringen met BED


Verhaal van Tineke


Persoonsgegevens

Naam: Tineke
Leeftijd: 41
Burgerlijke status: gescheiden
Woonsituatie: alleenstaand met zoon van 11
Opleidingsniveau: HBO
Studie/werk: leerkracht basisonderwijs

Streng voor mezelf

"Mijn eetbuien zijn zo rond mijn 20e jaar begonnen en langzaamaan steeds extremer geworden. De oorzaak ervan heeft bij mij vooral te maken met een gevoel van eenzaamheid, maar wat ook meespeelt is dat ik erg streng kan zijn voor mezelf, te streng. Het nare van een eetbuienstoornis is dat je je steeds slechter over jezelf gaat voelen, bij mij heeft dat zich uiteindelijk geuit in een depressie en ik ben me op een gegeven moment ook heel erg gaan afzonderen. Ik ging dan wel werken, maar kwam volledig leeg thuis en wilde eigenlijk niks liever dan een dekbed over me heen trekken en me niet meer in het openbaar vertonen."

Lees verder...

 
Manja Cheng | 13 december 2011 14:59 | 0 reacties | Reageer!

Verhaal van Marijke


Persoonsgegevens

Naam: Marijke
Leeftijd: 27
Burgerlijke status: ongehuwd, alleenstaand
Woonsituatie:op kamers
Opleidingsniveau:Gymnasium
Studie/werk: student HBO Logopedie

Stiekem eten

"Terugkijkend denk ik dat mijn eetstoornis al heel vroeg begonnen is. Van kleins af aan at ik al weleens stiekem. Bij mij had dat onder andere te maken met een verlatingsangst. Ik weet nog goed dat rond mijn vijfde een vriendinnetje ging verhuizen en haar moeder niet wilde dat wij nog contact hadden. Dat heeft me veel verdriet gedaan. Wat ook heeft meegespeeld is dat ik op de basisschool het mikpunt was van pesten, zeker toen ik op een gegeven moment als eerste een groeispurt kreeg en vrouwelijke rondingen begon te vertonen. Ik had ook een bril, wat helaas nog meer aanleiding gaf tot pesterijen. Ook op de hockey had ik heel duidelijk het gevoel er niet bij te horen.
Zolang ik nog bij mijn ouders woonde zat er een rem op wat ik at, maar toen ik eenmaal ging studeren en op kamers ging wonen, was deze rem er niet meer. Uiteindelijk had ik zelfs alleen nog maar eetbuien en at ik geen normale maaltijden meer."

Lees verder...

 
Manja Cheng | 13 december 2011 14:52 | 0 reacties | Reageer!